PATELNIA GŁĘBOKA 26CM TITANIUM BERLINGER HAUS EMERALD BH-6052
132,26 złPatelnia głęboka z powłoką tytanową Ø26cm Berlinger Haus z serii EMERALD. Masywny korpus z najwyższej jakości kutego aluminium gwarantuje doskonałe przewodzenie ciepła oraz właściwości akutermiczne. Patelnia przystosowana jest do każdego rodzaju kuchni (także indukcyjne). Tytanowa powłoka wysokiej klasy ścieralności sprawia, że patelnie z tej serii są wyjątkowo odporne na wszelkie zarysowania i trwałe.
Szczegóły: Rozmiar Ø26 x 9cm Pojemność 2.8L Potrójna powłoka TITANIUM anty-przywierająca w kolorze czarnym Materiał: wysokiej jakości kute aluminium Soft-Touch Handle: silikonowy uchwyt, nie nagrzewa się, nie parzy Możliwość mycia w zmywarce Do wszystkich rodzajów kuchenek: gazowej, elektrycznej, ceramicznej, halogenowej, indukcyjnej Kolor: butelkowa zieleń, wyróżnik złoty Naczynia z powłoką tytanową charakteryzuje dobra dystrybucja ciepła, dzięki czemu czas przeznaczony na smażenie czy duszenie pod pokrywą skracany jest do minimum. Tytan to jeden z najbardziej wytrzymałych materiałów, z właściwościami ceramiki. Powłoka tytanowa ceniona jest za trwałość i odporność na uszkodzenia mechaniczne, a obróbka termiczna może odbywać się bez konieczności użycia tłuszczu lub z dodawaniem go w ograniczonych ilościach. Największe atuty naczyń z powłoką tytanową to m.in.: szybkie i równomiernie nagrzewanie, co sprawia, że ryzyko przypalenia czy niedogotowania potrawy jest niskie, a właściwości termoizolacyjne tworzywa pozwalają długo utrzymać temperaturę, co wpływa na oszczędność energii.
nieprzywieralność i smażenie beztłuszczowe – patelnia z powłoką tytanową zapobiega przywieraniu jedzenia do powierzchni i nie wymaga stosowania tłuszczu lub znacznie ogranicza jego zużycie.
W przeciwieństwie do sprzętu z powłoką teflonową, naczynia z powłoką tytanową wyróżnia szczególna odporność na ścieranie i mechaniczne uszkodzenia, które mogą się zdarzyć podczas używania różnych akcesoriów, takich jak szpatułki i sztućce. Nie unikniemy mieszania i obracania potraw przy okazji ich przyrządzania, bo jest to zwyczajnie niemożliwe. Tymczasem nawet najdelikatniejsze akcesoria mogą po czasie zniszczyć powłokę i małe odłamki z powłoki wylądują na naszym talerzu. Stosując naczynia tytanowe, ten problem znika i możemy cieszyć się zdrowym gotowaniem bez obaw o to, że może to być dla nas szkodliwe.